6.9.2017

Isien podcastit

TwoDads® Podcastissa äänessä ovat isät. Sarjassa kaksi isää keskustelee avoimesti, isien kesken, siitä mitä isyys on. Kurkistamme julkkisisien arkeen, kuulemme kommelluksia ja oivia vinkkejä ihan tavallisilta isiltä – ja uskallamme kerrankin puhua isyydestä ihan suoraan. Jokaisessa jaksossa kuullaan myös asiantuntijoiden faktoja ja vinkkejä lapsiperheen arkeen aina ravinnosta unikouluun sekä parisuhteen parantamiseen. Isien jutut ovat täällä!

Leikkaamaton ja sensuroimaton versio koomikko Ali Jahangirin jaksosta


Täyspitkässä podcastjaksossa kuullaan koomikko Ali Jahangirin ajatuksia isyydestä, parisuhteesta sekä työn ja kulttuurin vaikutuksesta perhe-elämään. Lisäksi Ali antaa jaksossa neuvoja kaikille lapsenhankintaa suunnitteleville pareille.

Julkaistu 12.11.2017

Valokuvaaja Aki-Pekka Sinikoski: Siinä missä maitobaarin rooli pienenee isän rooli kasvaa

Kahden lapsen isä Aki-Pekka Sinikoski kertoo matkastaan isyyteen. Taiteilijaperheessä isä ja tytär toteuttavat yhdessä luovia projekteja, joista molemmat nauttivat.

 

Julkaistu 2.11.2017

Suoliston terveydellä on yhteys aivojen hyvinvointiin

Unenpuute on tuttua etenkin pienten lasten vanhemmille. Neurologian erikoislääkäri Juha Multanen kertoo unen merkityksestä sekä suoliston ja aivojen välisestä yhteydestä.

 

Julkaistu 23.10.2017

Vegaani- ja luomuruoka ei ole yhtä kuin terveellinen ruoka

Elintarviketieteiden maisteri, osto- ja hankinta-asiantuntija Jussi Huhtanen keskustelee ruokatrendeistä ja neuvoo, mihin perheellisen kannattaa ruokaostoksilla kiinnittää huomiota pakkausmerkintöjä lukiessaan.

 

Julkaistu 13.10.2017

“Isi on koko ajan töissä” on hirveintä, mitä voi lapsensa suusta kuulla

Kahden lapsen isä Sampo Parkkinen on kiireinen startup-yrittäjä, jolla on silti aina aikaa lapsilleen. Sampo kertoo avoimesti, kuinka haavoittuvainen ja pelokas oli kun perheeseen syntyi ensimmäinen lapsi ja kuinka lapset ovat muovanneet hänestä “just do it” -isän. Lastenrattaat ovat yksi isoimmista hankinnoista, kun perheeseen syntyy vauva. Lastentarvikkeiden vertaisvuokrauspalvelu Kinspiringin perustaja Heta Kärki antaa vinkkinsä lastenrattaiden hankintaan: mitä tulisi ottaa huomioon käytettyjä rattaita ostaessa ja millaiset rattaat toimivat syntymästä leikki-ikään saakka.

Julkaistu 5.10.2017

Pienten lasten isä Matti Hirvonen: Kompromisseja joutuu tekemään päivittäin

Matti Hirvosen perhe pyöräilee kaikkialle ja lisäksi perhe liikkuu paljon luonnossa. Matti kertoo, kuinka ruutuaika voidaan korvata terveellä väsymyksellä lapsen omaksi parhaaksi. Kahden leikki-ikäisen lapsen isänä Matti pohtii, mistä löytyisi loputon laari kärsivällisyyttä ja miten kasvikset saadaan katoamaan lasten lautasilta. Diabetologi Timo Valle on tehnyt elämäntyön suomalaisen diabeteksen parissa. Timo kertoo selkokielellä, miten välttää sokerin ja sen korvikkeiden karikot lapsen terveyttä edistävällä tavalla.

Julkaistu 28.9.2017

Tuore isä Eelis Nguyen totuttelee arkeen lapsen kanssa

Muistatko, miltä tuntuu olla tuore isä? Kuusiviikkoisen vauvan isä Eelis Nguyen jakaa ajatuksiaan odotusajasta ja isyydestä sekä arjesta uuden perheenjäsenen kanssa. Lastentarvikkeiden vertaisvuokrauspalvelu Kinspiringin perustaja Heta Kärki tarjoaa tapoja säästää rahaa ja jopa tienata lastentarvikkeilla. Heta kertoo, mikä rattaissa oikein maksaa ja miksei kaikkea kannata ostaa itse.

Julkaistu 21.9.2017

Television törkyturpa Ali Jahangiri onkin tiukka isä

Koomikko Ali Jahangiri lähti stand up -keikalle suoraan synnytyssairaalasta pää pyörällä. Nyt kahden lapsen isä arvostaa aikaa kotona ja on rajoja asettava, rakastava isä. Alin mielestä lapsia voi kehua liikaa ja vanhempia tulee aina kunnioittaa. Helsingin yliopiston lehtori, dosentti Nina Sajaniemi on tutkinut lasten stressiä, kiukuttelua sekä mielihyvää. Nina kertoo selkokielellä, miksi hyvää on joskus parempi odottaa.

Julkaistu 14.9.2017

Mikael Jungner: Turha yrittää olla täydellinen isä — riittää, kun olet aito

Mikael Jungner, toimitusjohtaja ja yhteiskunnallinen vaikuttaja, on puhunut paljon julkisuudessa omasta vapaasta kasvatuksestaan. Nyt Mikael kertoo mitä ohjenuoria hän itse on isänä noudattanut ja pohtii, onko isyys kriisissä. Mikael Jungnerin mielestä joskus on hyvä suuttua ja lapsista on tullut tuotteistettuja kilpailuvälineitä. Diabetekseen erikoistunut lääkäri Atte Vadén selittää meille, miksi salaattia kannattaa syödä. Vadén puhuu ihmisen suoliston mekaniikasta ja siitä, miksi meidän tekee mieli voita ja sokeria.

Julkaistu 7.9.2017

Näyttelijä Sami Uotila: Meidän pojalle tiukka nollatoleranssi toimii

Näyttelijä Sami Uotila on monelle suomalaiselle tuttu Salattujen elämien Akina sekä Helsingin Kaupunginteatterin lavalta. Nyt Sami kuitenkin puhuu omasta isyydestään ja antaa meidän kurkistaa kahden lapsen isän arjen haasteisiin. Helsingin yliopiston ravitsemustieteen tutkijatohtori Liisa Korkalo antaa neuvoja, kuinka selviytyä ruokavinkkien viidakossa: mitä kannattaa uskoa ja mikä on oikeasti hyvää ruokaa lastemme parhaaksi.

Julkaistu 30.8.2017